Merrild: Vi vil bekæmpe usande historier om landbruget

Landbrug & Fødevarer er træt af journalister, der fortæller usandheder og fordrejer virkeligheden. Nu gør man noget ved det.

Martin Merrild - er det ikke sådan lidt Trump-agtigt at skælde ud på journalister, fordi der er nogle historier, som I ikke er enige i?

Donald Trump skælder ud på alt og alle. Det gør jeg ikke. Men jeg er godt og grundig træt af artikler og tv-indslag, der fordrejer historien og bruger forkerte fakta eller de samme, tendentiøse kilder. Generelt har landbruget et godt forhold til pressen, og der bliver lavet rigtig meget god journalistik. Men der er altså også journalister, der vil fordreje alting.

Så hvad er det helt præcist, Landbrug & Fødevarer vil gøre ved det?

Når vi ser historier, der ikke stemmer, vil vi tage fat i journalisten og redaktøren og fremlægge den nødvendige dokumentation.

Er det en ny strategi i Landbrug & Fødevarer?

Det kan du godt sige. Vi har valgt at skrue op for aktiviteterne, hvor vi forfølger de usande historier.

Hvad er succeskriteriet? Kan man forvente, at der om et halvt år er færre af det, som du kalder usande historier?

Jeg kan ikke love at det bliver bedre. Men jeg håber på, at der kommer flere sande og færre usande historier. Vi tror på det, vi gør og har ikke opgivet på forhånd.

Er der forskel på, hvordan I vil angribe fejl i fakta og så meninger, som I ikke er enige i?

Vi forholder os kun til fakta-fejl. Altså de steder, hvor der er en objektiv sandhed. Vi vil følge op på dem og forlange og forvente, at fejl bliver rettet. Forskellige meninger vil vi gerne debattere, men det er noget helt andet. Meninger skal bygge på facts.

Sidder L&F inde med en særlig objektiv sandhed?

Landmand bygger ny stald og fik besøg af kommunalpolitikere 17. november · 15:21

Inden for landbruget har vi en stor viden, som vi gerne deler ud af.

Alle befolkningsgrupper og erhverv risikerer dagligt at få dårlig presse. Er det værre for landmænd end alle andre?

Næ, usande og fordrejede historier er slemt for alle og et stort samfundsproblem. Landmænd er ikke sarte og tåler godt kritik. Den skal bare være dokumenteret.

Du bruger argumentationen, at landmænd arbejder hårdt og bidrager til eksporten. Fortjener man en bedre behandling i pressen, fordi man passer sit arbejde? Eller er det omvendt ok med dårlig presse, hvis man ikke bidrager til samfundet?

Jeg synes da, alle skal stille de samme krav om redelighed og hæderlighed, som vi gør fra landbrugets side. Men jeg taler landbrugets sag.

I en sag om brug af utidssvarende burhønse-billeder forlanger du en undskyldning fra DR til de landmænd, der hver morgen står op for at arbejde med det, de elsker. Forventer du virkelig sådan en undskyldning?

Ja, DR burde give en undskyldning. Det er noget forbandet svineri at vise billeder fra for 25 år siden. Det har ikke noget med virkeligheden at gøre.

Men DR svarer, at de hverken vil undskylde eller fjerne klippet fra arkivet?

Det gør ikke sagen bedre, at DR kategorisk afviser at forholde sig til kritikken. Jeg synes da, at det er for ringe, at DR ikke vil høre på vore argumenter.

Hvis I så ikke gør mere ved det, er det vel tomme trusler?

Man skal se det som en proces, hvor vi lægger pres på medierne, hver gang vi ser noget, der ikke er i overensstemmelse med sandheden. Jeg er sikker på, at der også sidder redaktører, der vil og kan se fornuften i sandfærdige historier.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu