Mette Bock: Hellere ren end bred aftale om landbrug

»Vi går efter ren aftale med højt ambitionsniveau,« siger Liberal Alliances landbrugsordfører Mette Bock om landbrugsforhandlingerne efter finanslovsaftalen.

»Nu er rammen afsat, og nu skal den udmøntes i forhold til landbrugspakken. Nu kan vi begynde at tale om indhold, og hvad får vi så ud af midlerne. Vi kan få meget, eller vi kan få lidt. Det er nu, det spændende begynder.«

Sådan lyder det fra Mette Bock, fødevareordfører for Liberal Alliance, efter at regeringen i dag afsluttede forhandlingerne om finansloven for 2016.

I aftalen indgår en delaftale om landbrug og miljø, 'En styrket indsats for dansk landbrug og miljøAftalen er indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konsevative Folkeparti.

Aftalen afsætter midler til landbrugspakkens initiativer og til miljøtiltag, som skal kompensere for lempelserne af kvælstofreguleringen.

Højt ambitionsniveau

Mette Bock garanterer, at Liberal Alliance vil gå til de kommende forhandlingerne om udmøntning af landbrugspakken »med stort engagement« og med et mål om, at der ikke slækkes på pakkens indhold i kompromisets navn.

»Jeg ønsker en ren aftale med et meget højt ambitionsniveau. Og hvis en bred aftale betyder, at man må slække på 16-punkts pakken, så ønsker jeg ikke en bred aftale,« siger hun.

Gik glip af brandtale

Landbrugspakken indgik som et stort emne, da Folketinget i dag første behandlede miljø- og fødevareminster Eva Kjer Hansens lovforslag om at afskaffe de obligatoriske randzoner.

For Mette Bock vara det en glædens dag. Hun mener, at randzoneloven har været så forfejlet, at den ville egne sig til »et casestudie i dårlig politik« på landets universiteter.

Det var derfor med lidt blandede følelser, hun afløste Helle Thorning Schmidt i Folketingets formandsstol under debatten om randzoneloven, som hun dermed ikke selv kunne tage del i.

»Jeg havde sådan glædet mig til at holde den ordførertale.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle