Mette Bock til BL-folk: I bærer et kæmpe medansvar

Mette Bock havde pæne og alvorlige ord med til Bæredygtigt Landbrugs medlemmer.

Der var gensidig varme, da Mette Bock, landbrugsordfører for Liberal Alliance, holdt indlæg på Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling i Horsens.

Hun fik således - under lang, stående ovation - overrakt blomster af formanden, Flemming Fuglede Jørgensen - som tak for hendes engagement og indlevelse i landbrugets vilkår.

Mette Bock understregede to forhold, hvor Bæredygtigt Landbrug har medansvar - både for vedtagelsen af landbrugspakken, men også for at den føres ud i livet.

"Det var helt sikkert ikke blevet til noget uden Bæredygtigt Landbrug," sagde Mette Bock til de godt 500 fremmødte landmænd i Horsens.

"Det er ikke noget, der løser alle dansk landbrugs problemer, men det er godt på vej... Jeg er sikker på, at vi om 10 år vil kigge tilbage på dette og sige, at det var visionært."

Der var også alvorlige ord fra Mette Bock. En ting er at lave en plan, en anden ting er at få det til at rulle, sagde hun henvendt til landmændene.

Axzon noteret på Nasdaq-børsen 17. november · 13:24

"Det bærer I et kæmpe medansvar for," sagde Mette Bock.

"Nu har I ligesom fået jeres navn slået meget fast . Meget fast! Så er det vigtigt, at I som organisation også kan komme med konstruktive forslag," siger Mette Bock.

Hun henviste til den målrettede regulering, der de næste år skal sikre, at der sker en øget reduktionen af kvælstof fra landbruget, så landbrugspakken i 2020 og 2021 går i plus.

Mette Bock forventer, at der den næste tid vil komme en stor diskussion om udledning af fosfor, men også nye dyrkningsmetoder vil skulle debatteres, siger hun.

Hun sagde, at landmænd skal holde fast i fagligheden - måle og dokumentere, frem for at føle.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu