Mexico higer efter bæredygtige danske løsninger

Der er efterspørgsel på danske løsninger i Mexico, lyder det fra den danske ambassade i landet.

Mexicos produktion af svin vokser hastigt, og det samme gælder efterspørgslen på danske løsninger til udvikling af en moderne og bæredygtig produktion.


Den mexicanske svineproduktion forventes at vokse med 3 procent i 2022 og dermed nå en rekordhøj produktion med en svinebestand på 20,3 millioner dyr.

Det skriver den danske ambassade i Mexico i en pressemeddelelse.

Den voksende produktion er resultatet af en stigende efterspørgsel på mexicansk produceret svinekød. Landet kan på nuværende tidspunkt ikke dække sin egen nationale efterspørgsel på svinekød, og forventningen er, at forbruget og efterspørgslen vil stige ydereligere i 2022.

Udviklingen har skabt efterspørgsel på teknologier og løsninger, som kan sikre, at den hurtigt voksende industri udvikles på en bæredygtig og socialt ansvarlig måde for både dyr, producenter og forbrugere. Dette behov for mere bæredygtige og miljøvenlige produktionsløsninger gælder både for de største mexicanske kødproducerende virksomheder og for private svinebønder.  

Danmark er blandt EU’s største svineproducenter og verdenskendt for sikre en høj kvalitet i produktionen gennem fokus på bæredygtighed og energieffektive løsninger, og i sidste uge arrangerede den danske ambassade i Mexico et møde mellem 11 danske virksomheder og Mexicos største svinekødsproducent Bachoco.

Her leverede virksomhederne leverede teknologiske løsninger inden for svineproduktion som f.eks. avl og genetik, stalde, ventilation, fødevareforarbejdningsteknologi og biosikkerhed mod eksotiske sygdomme og antibiotikaresistens.

"Det spændende er, at de mexicanske svineproducenter allerede kender Danmark for vores svineproduktion og den udvikling, som svineproduktionen i Danmark har været igennem de seneste mange år. Mexicanerne er meget interesserede i danske svineproducenters evne til at holde et lavt forbrug af antibiotika, effektiv sygdomsforebyggelse, en øget produktivitet og en produktion der tager store hensyn til miljøet", siger Mads Sejersen Vinther, sektorrådgiver for fødevarer og landbrug for den danske ambassade i Mexico.

Banchoco planlægger at investere 2 milliarder pesos (625 millioner kroner) i industrien over de kommende fire år, hvilket skaber gode muligheder for eksport af danske løsninger og ekspertise. Dansk bidrag af løsninger inden for teknologi og bioteknologi til den mexicanske svineproduktion er også en mulighed for Danmark til at påvirke en grønnere produktion.

"I forbindelse med vores tætte sektorprogram på landbrugs- og fødevareområdet med Mexico og ambassadens rolle klimafrontpost, er det helt centralt for os at promovere og understøtte danske løsninger for kan medvirke til at gøre den mexicanske svineproduktion mere bæredygtig, udtaler Lars Steen Nielsen.
Blandt virksomhederne, som deltog i mødet med den mexicanske svineproducent, var danske Danfoss, System Cleaners A/S, Metts, Frontmatic Kolding, FabricAir, Daniit, Breeders of Denmark, Blucher Metal, Skov A/S, Jeros og DanBred.

Om to uger ankommer en delegation fra Mexico og til Danmark med interesse i at se nærmere på disse løsninger. Delegationen besøger blandt andet svinekongressen i Herning den 27. oktober.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle