Michael Svarer: Landbruget kan blive reguleret på baggrund af noget, som kan være forkert

Spørgsmålet om en CO2-afgift på landbruget er så usikkert, at der vil komme nye beregninger også efter indførelsen af en afgift.

Ingen andre lande har indført en CO2-afgift på landbruget, sådan som de danske landmænd står overfor.

Derfor erkender formanden for ekspertudvalget, der inden længe kommer med sine anbefalinger til en CO2-afgift, da også i et interview med Berlingske, at det er en særdeles svær mission, udvalget er sat på.

Michael Svarer kommer samtidig med en form for advarsel til både landbruget, men også de politikere som i sidste ende skal vedtage en CO2-afgift.

For der er ingen andre lande at sammenligne sig med, så alle beregninger skal laves fra bunden.

Derfor forudser han, at vi de kommende år - også efter indførelsen af en CO2-afgift i landbruget - vil være vidne til nye beregninger og afgørende forudsætninger, der ændrer sig.

Og på spørgsmålet om, hvad landmændene kan stå overfor i de kommende år, er han hudløs ærlig.

- I værste fald kan de stå over for, at de kan blive reguleret på baggrund af noget, som efterfølgende kan vise sig at være forkert. Det vil sige, at de kan risikere at lave nogle tiltag på baggrund af nogle målinger, men som bagefter kan vise at ændre sig, siger Michael Svarer til Berlingske og kalder det ”en lidt speciel situation”, der ikke er "super tryg" for landmændene.

Han understreger derefter, at det er en situation, der skal håndteres politisk.

/brahe

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle