Michael Svarer møder op på Bæredygtigt Landbrugs årsmøde

Økonomiprofessor Michael Svarer vil på Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling i næste uge uddybe den rapport, som han afleverede i sidste uge, der handler om CO2-afgift på landbruget.

Kun en uge efter den længe ventede Svarer-rapport blev præsenteret, og nu skal indgå i forhandlingerne om en mulig klimaafgift i landbruget, holder Bæredygtigt Landbrug ordinær generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole i Horsens.  

Der sker på onsdag den 28. februar. Foreningen har inviteret manden bag rapporten, økonomiprofessor Michael Svarer, som klokken 13 - en time inden, at den ordinære generalforsamling begynder - vil uddybe den lange rapport over for de fremmødte landmænd.

Fra formand i Bæredygtigt Landbrug, Peter Kiær, lyder det i en pressemeddelelse, at der er mange spørgsmål, der trænger sig på, og forhåbentligt kommer der yderligere svar. 

- Vi er imod, at man vil reducere produktionen for at nå i mål. Samtidig forstår vi ikke, at klimaafgiften skal beregnes på biologiske processer, man ikke kan måle. Det glæder vi os til at høre Michael Svarers kommentarer til, siger  Peter Kiær, som understreger, at timingen derfor ikke kunne have været bedre. 

Ifølge Bæredygtigt Landbrug er der lagt op til en dag med fremtidens landbrug i fokus – og med grundlag for en stærk debat set i lyset af den seneste uges aktivitet i Danmark og tidligere de europæiske landmænds aktioner. 

Faglige indspark 
Foruden generalforsamlingen med formandens beretning, regnskab og valg er der programsat en række andre faglige indlæg fra Bæredygtigt Landbrugs medarbejdere.  

Organisationens faglige direktør, Jørgen Evald Jensen, vil blandt andet sætte fokus på vandområdeplaner og deres betydning for landmændene. Der vil også være indlæg, der berører grundvand, indsatsplaner og vandløb.  

Derudover sætter Bæredygtigt Landbrugs direktør, Kim Koch, og næstformand, Niels Hauge Mikkelsen, ord på den retning, som organisationen bevæger sig i. 

Der er selvfølgelig også rig mulighed for at debattere på dagen.

- Der skal være plads til debat, når vi samles. Der er nok at vende, når man kigger ind i 2024. Det bliver politisk et udfordrende år, hvor vi fortsat skal arbejde for, at vores stemme bliver hørt på den ene eller anden måde, så vi dermed kan sikre bedre rammevilkår for alle landmænd, siger Peter Kiær. 

/ege
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle