Midtjyske kartoffelavlere fik rekordafregning trods bøvl med vejret

Stor indsats af kartoffelavlerne hos Andels-Kartoffelmelsfabrikken Midtjylland førte til et godt resultat trods bøvl med vejret.

Med en omsætning på over 400 mio. kr. og en rekord-afregning til de 280 aktive andelshavere, er man godt tilfredse med resultatet hos Kartoffelmelsfabrikken Midtjylland i Brande, der er en del af KMC.

”Der var en god kartoffelvækst gennem hele sommeren i 2019, og det tegnede til at blive en god høst. Men i midten af august begyndte regntiden, og det regnede hver uge frem til januar. Heldigvis udeblev frosten og vores arbejdsomme kartoffelavlere fik reddet en stor del af høsten i land".

Det skriver AKM, Andels-Kartoffelmelsfabrikken Midtjylland  i en pressemeddelelse. 

"Vi har været heldige, at vi er i fødevaresegmentet og ikke rigtig er ramt at Corona krisen endnu. Det er glædeligt, at der er en positiv udvikling i vores salgsselskab KMC med eksport af ingredienser fra stivelsen til 85 lande i verden og med en eksport andel på 95 procent", hedder det videre. 

Største trussel

Men også hos AKM spøger forbuddet mod Reglone. 

"Den største trussel mod det danske eksport-eventyr er, at vi ikke kan skaffe de kvalitetslæggekartofler vi skal bruge, for at kickstarte produktionen hvert år hos avlerne. Vi er klar til at forsøge alle muligheder for alternativer i forsøg på at finde den rette nedvisningsmetode", sagde formand Martin Arvad på Kartoffelmelsfabrikken Midtjyllands generalforsamling forleden.

"Vi er dog uforstående over hvorfor, at Miljøstyrelsen vælger at tage en fantastisk industri som kartoffelbranchen som gidsler. Vi savner at Miljøstyrelsen og ministrene lytter til fageksperterne, så vi undgår at der går politik i sagen", fortsatte han. 

Valg til bestyrelsen

Der var genvalg til Jens Christen Hansen (Brande), Jens Ebbensgård (Madum) og Henning Thybo (Arnborg).

Bestyrelsen har konstitueret sig med Martin Arvad som formand og Henning Thybo som næstformand.  

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle