Miljøminister: Jeg vil hjælpe jer med at nå klimamål

Godt at landbruget spiller med på klimadagsordenen, lød det fra Lea Wermelin (S) på L&F’s delegeretmøde.

Miljøminister Lea Wermelin (S) roste Landbrug & Fødevarers mål om at være klimaneutrale i 2050, da hun onsdag eftermiddag deltog i en temadrøftelse om klima på L&F’s delegeretmøde i Herning.

Hun erkendte også, at regeringen selv har så høje mål – 70 procent reduktion af klimagasudledning i 2030 af ingen endnu kender midlerne til at nå hele vejen.

”Men vi kan ikke komme uden om landbruget. Det kan og vil vi ikke", sagde hun og tilføjede at regeringen vil hjælpe landbruget med at nå i mål.

Det gør regeringen bl.a. med en pakke på 1,5 mia. kr. til ny dansk forskning i klima, som netop er aftalt, påpegede Lea Wermelin.

Samtidig understregede hun, at man ikke skal tro, at Danmark er klimadukse på alle områder, selv om man for eksempel har gjort en stor indsats på vindmøller og andre tiltag. Danskerne har f.eks. et højt forbrugstryk.

Ordstyrer Anders Søgaard udfordrede ministeren med spørgsmålet om, hvor vidt, hun er klar til klimatiltag, selv om det vil komme til at koste stemmer. Og ministeren svarede:

”Jeg er glad for at DI og L&F bakker op om klimadagsordene. Det er ikke kun den enkeltes ansvar, men et grønt momentum. Men vi skal heller ikke ende i gule veste som i Frankrig, fordi man ikke formår at få befolkningen med på vognen”.

Emneord

Delegeretmøde 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle