Miljøstyrelsen mangler idéer til genopretningen af Søborg Sø - har du en?

Nu begynder miljøvurderingen af den historiske genskabelse af en af Nordsjællands største søer.

Miljøstyrelsen åbner nu op for, at nu borgere, myndigheder, organisationer og andre interesserede kan komme med idéer og forslag til, hvad der skal indgå i den kommende miljøvurdering af naturgenopretningen af Søborg Sø syd for Gilleleje i Nordsjælland.

Forslagene kan blandt andet handle om, hvordan man med bedst beskytter områdets natur, hvordan stier og fugletårne kan indgå i projektet eller det kan være forslag til særlige hensyn til kulturminder eller andre lokale forhold, som bør belyses nærmere.

Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

den nye sø skal godkendese

Idéerne vil indgå i Naturstyrelsens videre arbejde med at udforme projektet og i Miljøstyrelsens arbejde med at finde ud af, hvad miljøvurderingen skal indeholde.

På baggrund af miljøkonsekvensrapporten vurderer Miljøstyrelsen, om der kan gives tilladelse til projektet, der gennemføres på frivillig basis med lodsejerne. Der bliver herefter en ny offentlig høring, hvor man kan kommentere på de konkrete vurderinger.

et er regeringens ambition på frivillig basis at søge at genoprette den drænede Søborg Sø i Gribskov Kommune, som er blevet afvandet i flere omgange siden slutningen af det 18. århundrede.

Genopretningen forventes at medføre dannelse af en sø på ca. 337 hektar på den tidligere søbund, som i dag ejes af 63 forskellige lodsejere.

Arealerne omkring søen med forringede afvandingsforhold forventes at variere fra sump til tør eng, men vil afhænge af de plejetiltag, som kan gennemføres.

Naturstyrelsen er bygherre for projektet og forventer, at den genoprettede sø med tiden vil kunne udvikle sig til et værdifuldt natur- og fugleområde.

Forslagene skal sendes til Miljøstyrelsen senest 30. marts 2018, og også Naturstyrelsen afholder borgermøde om genopretningen af Søborg Sø tirsdag den 6. marts.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle