Milliardær køber sig ind i landbrug med 'adelig' bestyrelse

Best-seller- milliardær Anders Holch Povlsen har købt en stor portion af dansk virksomhed, der høster guld på landbrug i Slovakiet. Ejerkredsen tæller også en lensgreve, kammerherre og godsejer.

Anders Holch Povlsen har gennem sin koncern Heartland købt 45 pct. af virksomheden Donau Agro ApS, der investerer og driver landbrug i Slovakiet, og som de seneste år har skovlet millioner ind til sine ejere.

Det skriver Finans.dk

Ifølge Jørgen Skeel, godsejer, kammerherre, hofjægermester og bestyrelsesformand i Donau Agro, er det en fælles interesse for landbrug, der har ført til Anders Holch Povlsens investering.

Udover Anders Holch Povlsen og Jørgen Skeel består ejerkredsen af lensgreven Bendt Wedell, der er Danmarks næststørste jordejer, godsejer Niels Skou og endelig Lego-familiemedlemmet Anders Kirk Johansen.

Donau Agro driver landbrug med planteproduktion på et areal, der måler mere end 14.000 hektar i Slovakiet. Det svarer til mere end Samsøs samlede areal.

I 2017 steg Donau Agros omsætning med 27 pct. til 123,4 mio. kr. Indtjeningen faldt dog markant i forhold til året forinden.

I år forventer Donau Agro at tjene mellem 10 og 16 mio. kr. før skat. Donau Agro beskæftiger 120 personer.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle