Millionfond klar til at investere i grønne danske iværksættere

Ny fond sender millioner i retning af grønne startups.

En ny fond - Rockstart Agrifood - er klar til at lægge 164 mio. kr. i investeringer i grønne startups inden for fødevarer og landbrug.

Det skriver Børsen.

Rockstart Agrifood der er blevet til i samarbejde med bl.a. Vækstfonden og Arla, og fonden arbejder med at komme ind i den tidlige fase hos investorerne og accelerere virksomheden og væksten og tror på deres succes af tre årsager

For det det første, at Rockstarts overordnede formål er bæredygtig forretning, og derfor er man hårdt trænet i at analysere og udvælge netop grønne iværksættermuligheder.

“Den anden grund til, at vores grønne startups har succes, er mængden til kapital. På mindre end to år har vi gennem Rockstart Agri-food-fonden investeret i 20 startups og hjulpet dem med finansiering på mere end 10 mio. euro,” siger Mark Durno managing partner og nævner bl.a. Beyond Leather Material som en startup, der har fået god forretning på at omdanne æbleaffald til vegansk læder.

For det tredje Rockstart Agrifood på sin egen forretningsmodel, fordi de giver de grønne iværksættere adgang til den rigtige ekspertise og et mentornetværk.

Lakridskongen Johan Bülow blevet investor og bestyrelsesmedlem i Råhandel, som Rockstart også har lagt penge i.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle