Betalt indhold af Syngenta

Miniserie: Kan Udbyttekongerne gætte rigtigt, når forårets nattefrost driller på markerne?

I episode to af Udbyttekongerne får plantekonsulenterne Mogens og Henrik testet deres viden om bl.a. vækstregulering. Men en ting er viden, en anden er naturens gang. For selvom to marker har samme afgrøde og umiddelbart ser ens ud, kan vejret spænde ben for eksperternes gæt.

I miniserien Udbyttekongerne er vi nået til episode to i dysten mellem de to plantekonsulenter Mogens fra Jylland og Henrik fra Fyn, som dyster om den eftertragtede titel som Udbyttekonge. I miniserien nørdes der i viden om planteavl igennem dyster på markerne, der giver point henimod at få vandrepokalen med hjem og ultimativt blive kåret som Udbyttekonge. 

FORSVAR AF FØRSTEPLADS ELLER COMEBACK?

Der er sket meget på de to marker med hybrid vinterbyg i Jylland ved Hejnsvig og Børkop, siden planteeksperterne var der i starten af april. Kornet står med en god højde og med friske grønne skud helt i bunden af planterne, trods udfordrende vejrforhold siden de sidste gang besøgte markerne. 

Denne gang skal plantekonsulenterne gætte antal aks per kvadratmeter og hvor mange gange marken er vækstreguleret. Og det er ikke lige til, når nu både nattefrost og manglende nedbør har lavet en naturlig vækstregulering igennem foråret.

Ja, altså der er ingen tvivl om, at lige præcis i år, er det helt umuligt at gætte på næsten.

Der er altså mange vigtige detaljer at tage højde for i dysterne, såsom jordtype, temperatur, nedbør og vanding og episode to giver seerne et indblik i mange forskellige overvejelser og viden om hvordan markerne normalt arter sig. Marken i Hejnsvig er sået med sorten SY Galileoo, og marken i Børkop er sået med sorten Jettoo.

Da Henrik fik flest point i dysterne i sidste episode, vandt Henrik vandrepokalen og en vigtig ledetråd til episode to. Kan han mon bruge den til at få vandrepokalen med hjem igen, eller bliver der tale om et comeback for Mogens i denne episode?

sponsoreret_syngenta_udbyttekongerne
Hvem af to planteeksperter vinder dysterne denne gang? Fra venstre ses Henrik, Torben og Mogens. Mogens og Henrik er Sales and Field Technicians og Torben er Seeds Product Manager Nordics. Alle tre arbejder hos Syngenta.

Til slut i hver episode får plantekonsulenterne mulighed for at justere deres bud på det endelige høstudbytte. For bliver det Mogens eller Henrik, som kåres som vinder i Udbyttekongerne? Følg med i miniserien, som består af tre episoder, hvor de to planteeksperter kommer igennem forskellige dyster og kan justere deres gæt på det endelige høstudbytte undervejs. Efter høsten afslører vi vinderen af den eftertragtede titel som Udbyttekonge.

Faktaboks

Hyvido hybrid vinterbyg:
 • Hyvido er 6-rad hybrid vinterbyg udviklet af Syngenta
 • God stresstolerance over for tørke og manganmangel
 • Udviklet til tidlig såning og til at holde vækstpunktet i jorden
 • Særdeles robuste med god buskningsevne fra efteråret
 • Velegnet til alle jordtyper
 • Kernekvalitet på linje med eller bedre end to-radede sorter
 • Hæmmende effekt på græsukrudt
 • Hyvido-sorterne har toppet udbyttene i landsforsøgene siden 2016
 • Hyvido-sorterne giver ca. 6-8% merudbytte i forhold til blandingen
 • Tilkommende sæson bliver følgende Hyvido-sorter udbudt til salg: SY Galileoo (Mark 1 i miniserien), Jettoo (Mark 2 i miniserien), SY Dakoota, SY Kingston, Sy Scoop og Toreroo 

Læs mere om Hyvido hybrid vinterbyg her.

  Emneord

  sponsoreret , Syngenta , Udbyttekongerne , hyvido , hybrid vinterbyg , vinterbyg , planteavl , vækstregulering , kvælstof

  Forsiden lige nu