Minister åbner for regulering af »problemulve«

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil åbne for, at det bliver lettere at skyde ulve, der angriber husdyr.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) åbner nu op for at ændre den nuværende lovgivning, så ulven kan reguleres.

Ministeren har bedt Vildforvaltningsrådet om at komme med en vejledning til, hvordan man kan løse opgaven med det, ministeren kalder problemulve, skriver TV Midt Vest.

Desuden har ministeren bedt Justitsministeriet om en vurdering af nødværgereglerne i forhold til ulve, der angriber husdyr.

Ministeren regner med at modtage svar fra Vildtforvaltningsrådet inden længe og vil melde mere konkret ud inden for en måned.

Bekymrede borgere

I juli vurderede Esben Lunde Larsen i et svar til Folketinget, at faren for ulveangreb på mennesker er ekstremt lille.

Ministerens nye udtalelser kommer i kølvandet på flere måneders debat om ulves færden i Danmark.

Mange borgere i området omkring Ulfborg i Vestjylland, hvor ulvene hovedsageligt befinder sig, anser ulvene som et stort problem.

De påpeger, at der er eksempler på, at ulve har angrebet får, og derfor er de bekymrede for, hvorvidt ulvene kan finde på at angribe børn.

Strengt beskyttet

Det er imidlertid ikke helt så lige til at ændre lovgivningen. Ulven er nemlig en strengt beskyttet art i EU, og en ændring af den nuværende lovgivning skal derfor være indenfor EU’s habitatdirektiv.

»Og så vil der selvfølgelig være en proces, der er langtrukket, i forhold til hele forholdet omkring det, at ulven er en beskyttet dyreart. Men jeg synes, det er vigtigt, at borgere, der oplever problemulve, kan få lov til at regulere dem,« siger ministeren.

EU-kommissionen har dog på det seneste tilkendegivet, at medlemslandene skal have større fleksibilitet til selv at vurdere, hvordan beskyttede arter så som ulve skal forvaltes, når det giver anledning til konflikter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle