Minister affejer blåt landbrugsønske om flere penge til grøn omstilling

Regeringen kommer ikke til at bringe flere penge ind til forhandlingerne om den grønne omstilling af landbruget, som de blå partier ellers ønsker. Det slår fødevareministeren nu fast.

Selvom fødevareminister Rasmus Prehn (S) fredag meldte sig klar til at imødekomme flere ønsker til landbrugsforhandlingerne fra både røde og blå partier, er han på et afgørende område fortsat ikke til at hugge og stikke i.

Staten kommer ikke til at bringe flere penge ind i forhandlingerne, selvom det er et stort ønske fra både landbruget og de blå partier.

Det siger han i et interview med Altinget.

I regeringens landbrugsudspil fra foråret lægger den op til at bruge 780 millioner kroner fra statskassen på den grønne omstilling af landbruget, mens resten af midlerne skal tages fra landmændenes EU-støtte. 

Og det er fortsat regeringens position.

“Vi kommer ikke med flere penge i denne omgang. Vi har tidligere sagt, at der er 22,6 milliarder på bordet, og det er også beskeden nu. Der er ting, vi kan gøre på en anderledes måde, men der kommer i substansen ikke voldsomt mange flere penge ind,” siger fødevareminister Rasmus Prehn til Altinget. 

Ud af de 22,6 milliarder kroner, som ministeren henviser til, er 4,2 milliarder danske skattekroner. Resten af pengene udgøres af EU’s landbrugsstøtte.

I et indlæg i Politiken fredag åbner Rasmus Prehn op for at imødekomme støttepartiernes ønske om bindende reduktionsmål for landbruget. Samtidige byder han de blå partiers forslag om flere kollektive virkemidler og en såkaldt second opinion om kvælstofmålene velkommen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle