Minister afkræves svar i sagen om stop for udenlandske landbrugspraktikanter

Fødevareministeren må tage stilling til problematikken med de manglende landbrugspraktikanter, mener Venstres Erling Bonnesen.

"Kom i gang NU, minister", lyder det fra Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen.

Han vil have fødevareminister Rasmus Prehn (S) til at forholde sig til stoppet for udenlandske landbrugspraktikanter.

Udlændinge- og integrationsminsteriet besluttede i starten af februar at forlænge stoppet for nye opholdstilladelser til bl.a. udenlandske landbrugspraktikanter indtil 15. april 2021.

Stoppet er begrundet i corona-situationen, og kan efterhånden mærkes ude på bedrifterne. Blandt andet har svineproducent Ulrich Rasmussen fra Broby på Fyn fortalt om det pres, det giver på resten af de ansatte, at der mangler en praktikant. 

"Situationen med regeringens manglende sagsbehandling af praktikantansøgninger er helt uholdbar
og skaber en meget presset situation i landbruget. Ministeren opfordres til at handle omgående og få gang i godkendelserne, så arbejdet kan blive passet i staldene, uden at landmændene og medarbejderne går ned med stress", lyder det i en skritlig kommentar fra Erling Bonnesen.

Landbrugsordføreren har nu sendt en række spørgsmål afsted til både landbrugsministeren Rasmus Prehn og også udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). 

Blandt andet ønsker Bonnesen, at Rasmus Prehn tilkendegiver, om han har tænkt sig at tage sagen op og hjælpe til med, sagsbehandlingen hurtigt bliver startet op igen. 

Til Mattias Tesfaye lyder spørgsmålene blandt andet, om der i stoppet for udenlandske landbrugspraktikanter ligger en skjult dagsorden med henblik på at reducere svineproduktionen i Danmark.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle