Minister: Erstatning til minkavlere kan være uger væk

Erstatningen til minkavlerne når måske ikke frem inden jul, lyder det fra erhvervsministeren.

Mens bølgerne fortsat går højt på Christiansborg om, hvem der vidste hvad hvornår i minkskandalen, så venter minkavlerne stadig på erstatning.

Mens regningerne fortsat tikker ind hos avlerne, har de nemlig fortsat ikke set en krone af den erstatning og bonus, de er blevet af regeringen.

Ifølge erhvervsminister Simon Kollerup (S) er det ikke sikkert, at det kan nås inden jul. Det siger han til TV Midtvest, som skriver, at der kan gå uger endnu.

"Hvis det stod til mig, havde vi lavet en politisk aftale allerede nu. Jeg synes, minkavlerne skal have en fuldstændig erstatning, og det skal gøres hurtigt. Men jeg har selvfølgelig også respekt for den politiske forhandling, der er i gang", lyder det fra ministeren til TV Midtvest.

Skal cleares med eu

Det har for Landbrugsavisen.dk ikke været muligt at få en uddybning fra ministeren, men fra ministeriet lyder det, at der er en løbende dialog med EU-Kommissionen, og at sagen har høj prioritet.

Det er nemlig tidligere kommet frem, at regeringen skal undgå at kommei klammeri med EUs regler for ulovlig statsstøtte, fordi det kan betyde, at avlerne skal betale dele af erstatningen tilbage.

Om der er blevet sendt en konkret erstatningsmodel til EU, ønsker ministeriet ikke at svare på.

papnæser

Ventetiden frustrerer blandt andre minkavlerformand Tage Pedersen, efter sundhedsminister Magnus Heunicke torsdag fik udtalt bred kritik af Folketinget, en såkaldt næse.

"Jeg synes, de skal tage at få afsluttet 'minkgate'. Så kan de give hinanden papnæser bagefter", sagde han blandt andet til TV2.

Det er dermed ikke sikkert, minkavlerne får erstatning inden jul, men det virker tværtimod sikkert, at de politiske diskussioner fortsætter.

Der er lagt op til flere samråd i de kommende uger.

Emneord

coronavirus mink , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle