Minister forstår konsulenters frustration: Ikke alt er kørt optimalt

Fødevareminister Mogens Jensen medgiver, at plantavlskonsulenterne har noget at have deres stress og frustrationer i.

"Jeg forstår godt frustrationen hos planteavlskonsulenterne. Der har været en række eksempler på ordninger, hvor det ikke er kørt optimalt hos Landbrugsstyrelsen. Jeg ved, at de arbejder hårdt på at rette op på de udfordringer, der har været", siger fødevareminister Mogens Jensen i en kommentar til kritikken fra planteavlskonsulenterne i Landbrugsrådgivning Syd.

Var sent ude

Mogens Jensen medgiver samtidig, at regeringen har bidraget til konsulenternes stress ved at melde sent ud om de skærpede krav til målrettede efterafgrøder i 2020.

"I forhold til målrettet regulering er jeg godt klar over, at vi var sent ude og satte konsulenterne på ekstraarbejde med markplanerne. Jeg ville ønske, at der var taget hånd om det allerede i foråret under den tidligere regering, men det var der ikke. Det var nødvendigt, at vi gjorde noget hurtigt for at få flere målrettede efterafgrøder", siger fødevareminister Mogens Jensen.

Opfordrer til dialog

Mogens Jensen opfordrer dog konsulenterne til bidrage til fælles løsninger også i fremtiden.

"Jeg vil gerne opfordre konsulenterne til fortsat at indgå i konstruktiv dialog med Landbrugsstyrelsen om udfordringerne. Så vi sammen kan finde løsninger, der kan holde de grå hår lidt på afstand. Jeg er optaget af, at det bliver mere fleksibelt at være landmand", siger ministeren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle