Minister hives i samråd om udflytning

Finansminister Claus Hjort Frederiksen skal i samråd om udflytning af statslige arbejdspladser.

Udsigten til en lang række faglige sager i kølvandet på regeringens beslutning om at flytte 3.900 statslige arbejdsplaner fra hovedstadsområdet til andre egne af landet er et af emnerne ved et åbent samråd i Folketinget 22. januar.

Det er Enhedslistens Per Hyllested, som via Udvalget for Landdistrikter og Øer har indkaldt finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Faglige sager i vente

Per Hyllested vil bl.a. have svar på, hvordan regeringen vil undgå, at Moderniseringsstyrelsen og diverse fagforbund kommer til at bruge penge og ressourcer på »en lang række faglige sager« om vilkårene for flytningerne.

Claus Hjort Frederiksen skal også redegøre for beregningsgrundlaget for den reserve på finansloven for 2016 på 400 mio. kr., som regeringen har afsat til finansiering af udgifter i forbindelse med udflytningen af de mange statslige arbejdspladser.

Store udgifter i styrelse

Claus Hjort Frederiksen har tidligere sagt, at de 400 mio kr. ikke kan dække udgifterne ved at flytte de mange arbejdspladser.

Maskinauktion efter konkurs aflyst – alle maskiner solgt i et hugMaskiner 12. december · 07:23

Alene flytningen af knap 400 medarbejdere i NaturErhvervstyrelsen fra København til Sønderjylland kommer ifølge styrelsens egne beregninger - gengivet i Berlingske - til at koste 184 mio. kr. på tre år.

Dertil kommer, igen ifølge styrelsen, efter 2019, 30 mio. kr. ekstra om året i dobbelt husførelse, fordi kun en del af styrelsen flytter til Augustenborg og Tønder, mens resten forbliver i København.

 

FAKTA:

Samrådet er åbent for alle og finder sted fredag den 22. januar 2016, kl. 14.30 i vær. 2-080 på Christiansborg.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu