Minister inviterer foreninger uden for grøn trepart til møde

Økologisk Landsforening og en række andre foreninger, der ikke er en del af den grønne trepart, skal i næste uge til møde i Økonomiministeriet, hvor også formanden for den grønne trepart, Henrik Dam Kristensen (S) deltager.

Der har ikke været plads til alle i den grønne trepart, men nu får nogle af de organisationer, som ikke er med i den grønne trepart, nu alligevel lov til at få foden en lille smule indenfor. På fredag i næste uge har økonomimister Stephanie Lose (V) nemlig inviteret til et fællesmøde, hvor også formanden for den grønne trepart Henrik Dam Kristensen er med. 

Det skriver Økonu.dk. Det gør de fordi, at én af de inviterede foreninger er Økologisk Landsforening.

De andre er Biodiversitetsrådet, Dansk Erhverv, Dansk Skovforening, Danva, Forbrugerrådet Tænk, Alliance for Biosolutions, Landdistrikternes Fællesråd, Mejeriforeningen, Plantebranchen og FødevareDanmark.

Økologisk Landsforening har tidligere kritiseret, at den grønne trepart er for smal, og foreningen ville gerne have været med i den grønne trepart.

Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening fortæller til Økonu.dk, at foreningen vil prioritere at fortælle ministeren om foreningens eget bud på en afgift - 'Pris på bæredygtighed' - og lægge vægt på, at en klimaafgift vil tage udgangspunkt i værktøjet ESGreenTool.

Bæredygtigt Landbrug der i sidste uge også gav udtryk for utilfredshed med ikke at være med i den grønne trepart, er ikke på listen over de inviterede til mødet i næste uge i Økonomiministeriet.

/ege
 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle