Minister kæder it-problemer hos styrelse sammen med global mangel på mikrochips

Det er beklageligt, at der igen er problemer med Landbrugsstyrelsens it-systemer, lyder det fra fødevareminisiter Rasmus Prehn (S) i nyt svar i Folketinget, hvor manglende servicekapacitet hos styrelsen får skylden.

Der er rundt omkring i verden massivt mangel på mikrochips. Noget der i sær har ramt bilbranchen hårdt, da mikrochips er uundværlig del af en elbil.

Manglen på mikrochips er dog også årsagen til, at Landbrugsstyrelsen ikke har kunne udskifte den hardware, som er årsag til, at der i efteråret har været problemer med Landbrugsstyrelsens it-systemer, herunder den nye Tast selv-portal.

Det oplyser fødevareminister Rasmus Prehn i et skriftligt svar i Folketinget til Venstres Erling Bonnesen.

Venstremanden bad i december ministeren om at få løst de nye it-problemer, der i løbet af efteråret og vinteren havde ramt styrelsen. It-problemer der blandt andet betød, at Landbrugsstyrelsen i december udskød fristen for indsendelse af ansøgninger til økologisk arealtilskud og plejegræstilskud

I svaret fra ministeren lyder det, at han er enig i, at situationen vedrørende den aktuelle mangel på driftsstabilitet i en række af styrelsens it-systemer er beklagelig.

"Det er Landbrugsstyrelsens vurdering, at en væsentlig del af problemerne i Tast selv-portalen i efteråret 2021 skyldes manglende serverkapacitet vedrørende kortfunktionen af Tast selv -portalen."

"Landbrugsstyrelsen er aktuelt ved at udskifte den server, som kortfunktionen ligger på, og problemet med manglende serverkapacitet forventes dermed løst snarest. Det har desværre ikke været muligt at foretage udskiftningen tidligere på grund af en generel mangelsituation på verdensmarkedet for hardware", skriver Rasmus Prehn i sit svar.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle