Minister klar til at kigge på den offentlig støtte til kød-kampagner

Flere partier har kritiseret, at promilleafgiftsfondene i landbruget støtter kampagner, der fremhæver animalske varer. L&F kalder kritikken for misforstået.

Landbrugsminister Rasmus Prehn er åben for at drøfte, om den nuværende model for offentlig støtte til kampagner for kød- og mejeriprodukter bør ændres. Det skriver han til Altinget.

"Jeg kan forstå, at flere af partierne løfter brynene, når de læser Klimarådets rapport. Og jeg er helt klar til at se på, om der bør ændres noget. Det vil jeg meget gerne drøfte", skriver han.

Fødevareministeren har dog ikke ønsket at stille op til interview om sagen.

I december udgav Klimarådet en rapport, der konkluderede, at der sidste år blev tildelt tre gange så mange penge til kampagner for kød- og mejeriprodukter som til vegatabilske fødevarer gennem landbrugets afgiftsfonde. Rådet mener, at det kan forvirre forbrugerne, når politikerne og de nye kostråd samtidig prædiker, at man skal spise mindre kød og mere grønt.

Det har fået regeringens støttepartier SF, Enhedslisten og Radikale til at kritisere ordningerne. 

Midlerne fra promilleafgiftsfondene består blandt andet af de produktionsafgifter, der er pålagt de danske landmænd, og det har fået Landbrug & Fødevarer til at kalde kritikken "misforstået". Afgifterne er ifølge L&F indført af branchen selv og bliver også brugt til at udvikle erhvervet i en grønnere retning, lyder argumentationen.

I rapporten fra Klimarådet blev der blandt andet også foreslået afgifter på udvalgte klimabelastende fødevarer.

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle