Minister lovede mink-rapport fra SSI – men bestilte den ikke

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) lovede midt i september en opdateret risikovurdering på den eventuelle sundhedsrisiko ved at holde mink. Men SSI modtog aldrig beskeden.

Minkavlerne skal have "svar hurtigst muligt".Sådan lød det ifølge DR Nyheder fra fødevareminister Rasmus Prehn (S) den 10. september. I et interview med P4 Nordjylland beklagede han, at minkavlere, der gerne vil genoptage erhvervet, efter hans eget udsagn "står i en urimelig situation".

Ved samme lejlighed skød han yderligere svar på minkerhvervets fremtid til hjørne med forklaringen om, at SSI først skal levere en opdateret risikovurdering, før "vi kan foretage os yderligere".

Men nu viser det sig, at der trods ministerens ytringer om behovet for en ny vurdering af sundhedsrisikoen, aldrig er blevet bestilt en sådan hos SSI. Det oplyste Statens Serum Institut i hvert fald overfor DR Nyheder tirsdag.

Siden det første svar fra DR Nyheder til SSI er forklaringen dog ændret. Senere er forklaringen ændret til, at SSI er blevet bedt om at lave en mundtlig opdatering af risikovurderingen fra juni.

 

Emneord

mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle