Minister: Ny praktikantaftale vil først komme på plads om et halvt år

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) håber lov, der giver mulighed at have udenlandske praktikanter i 18 måneder, bliver vedtaget medio 2022.

"Jeg har stor forståelse for, at der er landmænd, som synes, at det går for langsomt med at få lovgivningen på plads".

Sådan lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i et skriftligt svar i Folketinget. Her er ministeren blevet bedt om at kommentere på en artikel i Landbrugsavisen.

Her ærgrede svineproducent Danni Sørensen sig over, at han her i januar skulle sige farvel til to udenlandske praktikanter efter 12 måneder. Landmanden var først af den opfattelse, at han kunne beholde dem i 18 måneder, da Mattias Tesfaye i oktober havde meldt ud, at han havde indgået aftale med 3F, GLS-A og L&F omkring praktikantordningen.

Det kræver dog ny lovgivning i Folketinget, før 18 måneders praktikophold bliver en mulighed.

"Det er vigtigt for mig, at vi får lavet en holdbar modernisering af praktikantordningen, så vi kan slippe for at lave flere lappeløsninger på området. Det er således mit håb, at alle dele af aftalen kan træde i kraft
medio 2022", lyder svaret fra Mattias Tesfaye.

Det er Udlændingeloven, som skal ændres, så det bliver muligt at holde landbrugspraktikanterne i 18 måneder frem for de 12 måneder, som det er tifældet i dag.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle