Minister og presse stærkt savnet på stormøde

Effekten på samfundsøkonomien skal frem i lyset, lød det under debatten på stormødet.

»Det er et godt møde med gode indlæg, men det skuffer mig, at der ikke er en minister til stede,« sagde planteavler og svineproducent Tom Østrup under debatten på stormødet i Vissenbjerg.

»Og det skyldes måske, at der mangler reelle beregninger på de samfundsøkonomiske konsekvenser af, hvad der sker, hvis landbruget nedlægges.«

Fra anden side blev det påpeget, at landbrugets problemer i altt for lav grad har pressens bevågenhed - ud over landbrugspressen.

Landbrug & Fødevarer bør mere frem i TV og de landsdækkende aviser, sagde flere under debatten.

Lars Bjørnsbo, som er aktiv i lokalpolitik i Nordfyns Kommune, opfordrede også Landbrug & Fødevarer til at sende flere relevante mails til lokalpolitikere for at få de rigtige signaler frem på vigtige spørgsmål for landbruget i alle landets områder.

En halv høring

Viceformand Lars Hvidtfeldt, Landbrug & Fødevarer, påpegede, at det netop er artikler i de fynske medier, der tidligere på ugen var anledning til, at der kom samråd i Folketingets Miljøudvalg om konsekvenserrne af vandområdeplanerne for fynske landmænd.

»Miljøministeren hævder, at vi kører en skræmmekampagne, men det er ikke sandt, Der er tale om reelle beregninger af konsekvenserne,« sagde Lars Hvidtfeldt.

»Tværtimod er der tale om, at hun lægger et forslag ud til høring, som i virkeligheden kun kan blive en halv høring, fordi man udsætter spørgsmålet omk de 6200 ton kvælstof. Det betyder, at man må gætte sig frem.«

Lars Hvidtfeldt understregede at det alligevel er vigtigt, at der afgives høringssvar, og at alle er aktive i processen omkring vandområdeplanerne.

Det vigtigste valg

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, opfordrede ved mødets slutning alle til at tænke sig om op til det kommende Folketingsvalg.

»Det er måske nogle, der i de sidste fire år har fået den opfattelse, at rød eller blå kan være næsten lige fedt. Men med de meldinger vi hører nu fra de politiske blokke, så tyder alt på, at vi står overfor det mest afgørende valg for landbruget i nyere tid. Udfaldet af valget bliver skelsættende,« sagde Martin Merrild.

Emneord

l&f

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle