Minister på økobesøg: Her er noget, andre landmænd kan lære af

Fødevareministeren var på gårdbesøg hos den økologiske landmand Jens Krogh, der fortalte om økologi og dets udfordringer.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) måtte mandag hoppe i gummistøvlerne, da han besøgte det økologiske landbrug Kroghsminde ved Ølgod i Sydjylland. 

Her bød landmand Jens Krogh og hustru nemlig indenfor på bedriften for at gøre ministeren klogere på økologisk landbrugsdrift.

Her så han bl.a.bedriftens køer og kalve, marker med kløvergræs og efterafgrøder og ikke mindst vindmøller og biogasanlæg.

"Det er super spændende at komme ud og opleve, hvad der for mig virker som et enormt veldrevet økologisk landbrug", siger Mogens Jensen, der især bed mærke i Jens Kroghs energiproduktion:

"At Jens Krogh har suppleret med biogasproduktion og også laver energi i form af vindmøller, det tyder alt sammen på, at her er tale om en type bedrift, der har favnet fremtiden. Her er noget, som selvfølgelig andre økologer, men også konventionelle landmænd kan lære noget af".

biogas fødevareminister mogens jensen jens krogh økologisk landsforening
Jens Kroghs biogasanlæg leverer strøm til 800 husstande, hvilket cirka svarer til indbyggertallet i Ølgod. 

viste minister, hvad det handler om

For landmand Jens Krogh var det glædeligt, at ministeren fandt tid i programmet til et længere gårdbesøg.

"Det er naturligvis dejligt, at ministeren har tid til det. Her kan han se, hvad det handler om, og få nogle konkrete eksempler på, hvad vi står med af udfordringer som primærproducenter", siger landmanden og fortsætter:

"Jeg håber, at han har fået konkrete ting med hjem, så når de snakker rammer og bevillinger, så har han fået ord og billeder på, hvordan virkeligheden ser ud".

Landmanden fremlagde ønsker til bl.a., hvordan den nye EU-forordning skal spille sammen med klimadagsordenen, hvordan nogle regler for økologi ikke er blevet opdateret i mange år, og så kunne han desuden fortælle om den klimahandlingsplan, han har fået lagt for sin bedrift.

Minister: "ret imponerende"

For fødevareministeren er det vigtigt at komme ud og besøge landbrug og se de faktiske forhold, når han fra politisk hold skal arbejde med erhvervets udfordringer.

"Som minister bliver man klædt godt på, men det er vigtigt for mig som politiker at se og mærke, hvordan tingenes tilstand er", siger Mogens Jensen og fortsætter:

"Jeg bruger sådan et besøg både som inspiration til mig selv, men også til at vise frem og sige til andre, at de kan se på, hvad det er, Jens Krogh laver her, for det er ret imponerende".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle