Minister på slagteribesøg: Det er vores pligt at producere fødevarer

Minister Jakob Ellemann-Jensen tog mandag en snak med DC-chef Jais Valeur på slagteriet i Horsens. De diskuterede branchens udfordringer, og så udfordrede ministeren Valeur.

Miljø- og fødevaresminister Jakob Ellemann-Jensen (V) havde mandag parkeret ministerbilen foran Danmarks største slagteri, nemlig Danish Crown i Horsens.

Her var han inviteret til rundvisning på slagteriet, der sidste år slagtede over 4,6 mio. slagtesvin, samt drøftelser med topchef i Danish Crown Jais Valeur om branchens nuværende situation og udfordringer.

"Vi har talt om nogle af de fælles udfordringer, vi har i verden; det vil sige briternes farvel til EU, truslen fra afrikansk svinepest, priserne på slagtesvin på verdensplan, grisetransporter osv. Der er utroligt meget, der optager både landmænd og slagterier for tiden, og det er fælles udfordringer, vi skal se på og løse sammen", siger Jakob Ellemann-Jensen.

Jakob Ellemann Miljø- og fødevareminister danish crown slagteri jais valeur
Topchef Jais Valeur og minister Jakob Ellemann-Jensen (V) tog et kig på produktionen på slagteri i Horsens. Foto: Danish Crown

med store evner kommer stort ansvar

Køddebatten raser for tiden, hvor især nogle grupper sætter spørgsmålstegn ved Danmarks store produktion af kød, som blandt bliver produceret på slagteriet i Horsens. Men ministeren er ikke i tvivl.

"Når vi i Danmark har en høj dyrevelfærd, lavt miljøtryk og lavt klimatryk, så har vi også en forpligtelse til at levere vores del af buffeten, om man så må sige. Nogen vil gøre det et til problem, at vi leverer tre gange så mange fødevarer, som vi egenligt har befolkning til. Jeg mener, det er en forpligtelse, vi har, når nu vi er så dygtige til det på de her parametre", siger han.

ministeren udfordrede

Jais Valeur var glad og tilfreds efter ministerbesøget. Topchefen mødte en nysgerrig, engageret minister, som "er inde i tingene", men som også udfordrede Valeur.

"Vi har en super dialog med ministeren, men udfordrer os også på især bæredygtigheden, hvor han spørger til, om vi gør nok, sætter vi barren højt nok osv. Det har vi også haft en god diskussion om," siger Jais Valeur og fortsætter:

"Forbrugerne har nogle andre forventninger til os i dag, og han spørger til, om vi er klar til at møde de forvetninger. Her kom vi med nogle indikationer på, at vi kommer med noget senere i år, der netop handler om bæredygtighed. Ministerens opgave er jo at skubbe os afsted, men også spørge kritisk til, hvad vi laver".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle