Minister skal forholde sig til ny voldsom gebyrstigning hos Fødevarestyrelsen

Gebyret for tilladelse til at køre med dyr er steget voldsomt på bare to år. Fåreavlere og politiker frygter, at det vil ramme dyrskuerne.

Gebyret for en tilladelse til at køre med dyr under otte timer er på to år mere end fordoblet, så det nu koster knap 7.000 kr. at købe en tilladelse for fem år.

Det vækker kritik hos fåreavlere, der kun bruger tilladelsen få gange om året, da de skal betale samme takst som professionelle transportører, der ikke laver andet, skrev LandbrugsAvisen i weekenden.

Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen vil nu have fødevareminister Rasmus Prehn (S) til at forholde sig til den voldsomme stigning.

"En gebyrstigning i den størrelsesorden er helt ude af proportion og risikerer at få mange til at stoppe med aktiviteterne, f.eks. til dyrskuer, som er meget vigtige også for at land og by kan mødes, og hvor der kan skabes forståelse i byerne for landbruget", siger Bonnesen.

Landbrugsordføreren har nu sendt spørgsmål afsted til ministeren, hvor han spørger, hvad meningen er, og om man via effektivisering og forenkling kan aflyse gebyrstigningen.

Hos fåreavlerne lyder det, at man frygter, at gebyrstigningen får færre til at køre deres dyr til dyrskue.

For nyligt måtte fødevareministeren trække en anden gebyrstigning tilbage. Det drejede sig om gebyret for at aflive dyr på marken og dermed undgå transport til slagteri.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle