Minister tror på mindre CO2 og mere landbrug

Klima- og energiministeren vil have både mindre CO2-udledening og vækst og udvikling i landbruget.

»Der er ikke noget, der strider imod, at man kan øge produktionen og mindske udledningen.«

Sådan lyder det fra klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V), der i dag modtog anbefalinger fra en basecamp om emnet. På base camp’en deltog både landbruget, grønne organisationer, forretningsverdenen og forskere.

»Nu tager jeg det med hjem og kigger på det, og så omsætter jeg det til konkret handling,« siger ministeren, der talte med LandbrugsAvisen umiddelbart efter, han fik anbefalingerne.

Base campen var lukket for offentligheden for at deltagerne kunne tænke åbent og frit, og ministeren ville da heller ikke afsløre detaljer. Han havde dog nogle overordnede bud på løsninger.

»Det handler både om udvikling af ny teknologi og om i højere grad at bruge restprodukterne fra landbruget. Det handler også om, hvordan man dyrker jorden,« sagde han.

Godt brand

Lars Chr. Lilleholt mener, at Danmark er langt foran mange andre lande allerede på klimafronten, og det er et godt brand for Danmark.

TraktorTechs gyldne klip: Verdens største traktor på hyldestturneMaskiner 15. januar · 16:18

»Dansk landbrugsproduktion er allerede blandt de mest klimaeffektive i verden,« siger han.

Ikke desto mindre er der nogle mål at leve op til, når CO2-udledningen skal yderligere ned i perioden 2020-2030.

Jens Astrup Madsen, leder af afdeling for energi, klima og planter hos Landbrug & Fødevarer, var også godt tilfreds med base campen, som han deltog i.

»Konklusionen er, at klimapolitik ikke må skade landbrugets konkurrenceevne, og at klima skal ses i international sammenhæng. Og når vi allerede er gode på klimasiden, skal vi ikke have den danske produktion til at flytte ud af landet,« siger han.

Han var også glad for, at landbruget fik påpeget, at det ikke er logisk, hvem der godskrives for hvad på klimafronten. For eksempel godskrives landbrugets energiproduktion i energisektoren.

L&F vil nu følge den politiske proces tæt i takt med at ministeren forvandler ideer til handling.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu