Minister: Udbetalingen af mindre beløb til minkavlere begynder nu

Honorar for at aflive mink bliver udbetalt fra i dag.

"Jeg havde ikke min vildeste fantasti forestillet mig, at vi ville står her i dag uden en aftale".

Sådan lød det tirsdag fra fødevareminister Rasmus Prehn (S), da han i folketingssalen af DFs Hans Kristian Skibby blev udfrittet om den manglende udbetaling til minkavlerne.

Her lød det dog fra ministeren, at udbetalingen af honorar for aflivning af minkene begynder "i disse timer".

Tidligere onsdag kunne Landbrugsavisen.dk berette, at det kun er dette honorar, der er et mindre beløb, som kan udbetales, da ikke skal godkendes af EU først.

Det gælder både tempobonus, kompensation for rengøring, desinfektion samt den store erstatning til erhvervet.

"Vurderingen er, at det af hensyn til en hurtig og smidig sagsbehandling i EU er mest hensigsmæssigt, at den samlede erstatning godkendes under ét", lød det fra ministeren.

illusion om forhandlinger

På samrådet udtrykte Hans Kristian Skibby en stor utilfredshed med regeringens forhandlingstempo.

Selv mener han, at han senest var til forhandlinger 30. november - og her var der endda kun tale om et informationsmøde.

"Vi har ikke brug for information, vi har brug for forhandling", lød det kontant fra DF'eren, der fortsatte:

"Det er illussion, når statsministeren i weekenden siger, at der er forhandlinger igang bredt for at finde et flertal. Det er der ikke, og det provokerer mig".

Tirsdag aften var DF igen inviteret til forhandlinger hos regeringen, og til Landbrugsavisen.dk udtaler Hans Kristian Skibby inden debatten med ministeren, at der ligeledes mest var tale om et informationsmøde.

vil have venstre med

Rasmus Prehn beklagede overfor Dansk Folkeparti og forklarede, at forhandlinger med blå blok især har rettet sig mod Venstre.

"Man har haft nogle indledende forhandlinger, og så har der været bilaterale forhandlinger med især Venstre. Det er en stor og ledende kraft i blå blok. Det var først og fremmest vigtigt at få Venstre med for at en helhed og en bredde i det", svarede Rasmus Prehn, der fortsatte:

"Men det kunne godt have været smart at informere Dansk Folkeparti bedre, og det beklagede vi også på det møde, vi havde i går".

Emneord

coronavirus mink , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle