Minister: Unge vil vælge landbruget, når de kan hjælpe klimaet

Nutidens og fremtidens unge vil blive lokket af mulighederne for at hjælpe landbruget med at løse klimaudfordringen, mener minister.

Det kan blive mere hipt at gå på landbrugsskole eller at gå på universitet og forske i dyr, planter og teknik.

Og det kan landbruget takket dets egen klimaudfordring for.

Det mener uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, som mandag var en af hovedtalerne ved Arlas klimakonference på Bygholm Landbrugsskole.

"Nutidens unge går meget op i klima. De vil gerne gøre en forskel og I har brug for deres hjælp til at komme helt i mål", lød det blandt andet fra ministeren, som roste Arla for dets målsætning om at være CO2-neutral i 2050.

Store selskaber som Mærsk og SAS har allerede afsløret lignende målsætninger og initiativer og før weekenden lancerede Danish Crown ligeledes en ambition om at producere kød uden klimaaftryk. Men hvor SAS og Mærsk kan erstatte brændstoffer og ændre motorer, kan landbruget ikke gøre noget radikalt, fordi landbrug er biologi.

Derfor kalder ambitionen om at klimaneutralt landbrug på mere viden, sagde Tommy Ahlers.

"Jeg tror, at I ved, hvordan I kommer et stykke ad vejen, men ikke det hele. Det er fint for mig, for resten af vejen skal findes via forskning og her ser jeg et kæmpe potentiale i, at unge vælger at forske i at gøre dansk landbrug mere klimavenligt", sagde ministeren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle