Minister vil fordoble kontrol efter fund af ulovlig pesticid

Fødevareminister Dan Jørgensen vil fordoble kontroller med gartnerier, efter der er fundet ulovlige pesticidrester i vandløb.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil fordoble kontrollen med gartnerierne, efter Odense Kommune har fundet ulovlige pesticider i vandløb ved gartnerier.

"Ikke nok med, at vi får taget hånd om de problemer, der har været. Vi fordobler også kontrollerne, så vi fremadrettet kommer det her problem til livs," siger ministeren til DR Fyn.

Allerede i 2012 gjorde Odense Kommune opmærksom på problemet. Selvom kommunen har ansvaret for åer og vandløb, så ligger kontrollen med sprøjtemidler på gartnerierne hos NaturErhvervstyrelsen.

Da NaturErhvervsstyrelsen sidste år var på kontrolbesøg på Fyn, blev flere fynske gartnerier afsløret i at bruge ulovlige pesticider, fortæller Fødevareministeren til DR Fyn.

"Jeg kan konstatere, at man har fundet noget, der har givet anledning til bekymring på de kontroller, og at der nu kører sager mod de pågældende personer og virksomheder, siger Dan Jørgensen (S).

Ministeren mener, at sanktionsmulighederne er tilstrækkelige.

"Sanktionerne er ret hårde. Vi taler i værste fald om fængselsstraf eller ret høje bøder. Jeg mener, at reglerne på området er ret klare, så i første omgang handler det om mere kontrol. Så kan de, der vil snyde, se, at det kan de slippe rigtig skidt fra," siger Dan Jørgensen.

NaturErhvervstyrelsen lavede sidste år seks kontrolbesøg på Fyn.

Emneord

pesticider , gartnerier

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle