Minister vil have hårdere straffe for dyremishandling

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil ændre loven, så dyremishandlere fremover straffes hårdere.

Mishandling af dyr er særdeles alvorligt, og til tider bliver misrøgt og vold mod dyr straffet for mildt. Derfor skal straffene skærpes, mener fødevareminister Dan Jørgensen (S).

Ministeren vil således ændre loven, så dyremishandlere straffes hårdere, end tilfældet er i dag, skriver Fødevareministeriet på dets hjemmeside.

"Jeg mener, at straffen for at mishandle dyr skal sættes op, så strafniveauet i højere grad afspejler overtrædelsernes grovhed," siger Dan Jørgensen.

"Vi har for eksempel set sager, hvor folk er idømt korte fængselsstraffe for at forsøge at slå dyr ihjel med vold, og sager, hvor mishandleren ikke bliver frataget retten til at holde dyr, selvom der er tale om grove overtrædelser," siger han.

Fødevareministeren sætter nu gang i et arbejde for at finde ud af, hvordan straffene for overgreb og misrøgt af dyr kan skærpes.

I den forbindelse skal det undersøges, hvordan reglerne kan ændres, når det handler om størrelsen på bøder, længden på fængselsstraffe og muligheden for at fratage folk retten til at holde dyr i en periode eller for altid.

"Dyr er tænkende væsner, der kan føle angst og smerte og ofte forsvarsløse. Derfor synes jeg, det er meget alvorligt, når mennesker mishandler dyr med fuldt overlæg," siger Dan Jørgensen.

"Det skal stoppes, og mishandlere skal vide, at vi finder det helt uacceptabelt at udøve vold mod dyr," siger han.

Ifølge Metroxpress er der over de seneste år sket en større stigning i antallet af sager om dyremishandlinger.

/ritzau/

Emneord

dyrevelfærd

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle