Fødevareminister Mogens Jensen vil først drøfte klimaanbefalinger efter corona-krisen er drevet over. Forsyningen af fødevarer er det vigtigste lige nu, lyder det.
Mandag afleverede fødevare- og landbrugssektoren sine anbefalinger til, hvordan sektoren kan nå en en 70 pct. klimareduktion i 2030 til fødevareminister Mogens Jensen (S).
På grund af den nuvrende corona-krise vil ministeren dog gerne vente med at drøfte anbefalingerne, lyder det i et skrifligt citat fra ministeren:
"Jeg vil gerne takke klimapartnerskabet for det store arbejde, som de har udført med anbefalingerne, og jeg ser meget frem til at drøfte dem", lyder det i udtalelsen, der fortsætter:
"Men her og nu har fødevare- og landbrugssektoren en vigtig opgave i at holde landets forsyningskæder åbne. De ansatte på landets slagterier, på gårdene og alle steder i fødevarebranchen spiller en nøglerolle i forhold til, at befolkningen skal have mad på bordet. Derfor finder jeg det mest rigtigt, at vi venter med at drøfte anbefalingerne".
kan nå over 70 pct.
I den rapport sektoren har afleveret, lyder det, at fødevare- og landbrugssektoren kan nå en reduktion på 62 pct. i 2030 ift. 1990-niveau med kendte virkemidler.
Med forskning og udvikling kan man nå 72 pct. reduktion.
Omkostningerne bliver vurderet til at være på over 25 mia. kr.