Ministeren som mejetærskerpilot: Jeg fik en lærestreg

Fødevareminister Mogens Jensen var mejetærskerpilot for en dag, da han besøgte frøavler Lars Korsholm Hansen ved Stevns.

Solen bagte, så det støvede på kornmarken ved Stevns på Sydsjælland, hvor fødevareminister Mogens Jensen (S) mandag var inviteret på besøg i høsten.

Landmand og græsfrøavler Lars Korsholm Hansen var vært for besøget, hvor han blandt andet viste sin produktion frem, men også fik hjælp af ministeren, der både læssede halm og kørte mejetærsker.

"Det var sjovt, men jeg fik mig en lærestreg", sagde ministeren med et grin, da han hoppede ud af mejetærskeren og bemærkede en stribe korn, han havde misset med skærebordet til stor morskab for Lars Korsholm Hansen og L&F-formand Martin Merrild.

kunne jordfordeling være noget?

Formålet med besøget var at vise landbrugets højtid, høsten, frem for ministeren og desuden fortælle om en af de danske eksportsucceser, nemlig græsfrøproduktion.

Efter at have set græsfrøene hjemme på gården, drog minister og følget i marken, som dog var en kornmark, og da den lå omkring otte km fra Lars Korsholm Hansens gård, indledtes snakken straks med jordfordeling. 

"Kunne det være interessant for dig?", spurgte ministeren.

"Det kunne det godt, men det er ikke lige til. Der er rift om jorden hernede", svarede Lars Korsholm Hansen, mens L&F-formand Martin Merrild forklarede, at der er flere ting, der skal gå op, for at jordfordeling kan lade sig gøre:

"Og så skal der helst være lidt jord i overskud, så landmændene får lidt mere, end de havde", sagde Merrild.

fascinerende tid på året

Minister Mogens Jensen nød tydeligvis høsten og det smukke sydsjællandske landskab.

"Jeg synes, det er ret fantastisk, og jeg er fascineret af høsten og den her årstid. Som ny på området kan jeg helt sikkert tage en masse med herfra. Jeg er blevet klogere på, hvad det hele handler om, og hvad der rent fysisk foregår i landbruget på den her tid af året", lød det fra ministeren.

Undervejs i besøget havde Lars Korsholm Hansen blandt andet fremlagt en bekymring for det forbud mod sprøjtemidlet reglone, der træder i kraft næste år, og som kan ramme frøavlen hårdt.

"Jeg er blevet meget klogere på græsfrøproduktion og det potenitiale, det har for dansk eksport. Jeg ved, at der allerede foregår meget udvikling og forskning på det her område. De konkrete udfordringer, Lars (Korsholm Hansen red.) beskriver, lytter jeg selvfølgelig til, men det kan jeg ikke forholde mig til, før jeg ved mere", sagde Mogens Jensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle