Ministeriet bekræfter: Dette lille beløb er snart på vej til minkavlerne

Det er lønnen for selv at aflive minkene, som snart er på vej til minkavlerne. Forstå, hvad minkavlerne har til gode her.

Mens forhandlingerne om erstatning og ekspropriation af minkerhervet står på i disse dage, så arbejder fødevareminister Rasmus Prehn (S) på at få udbetalt de første penge til avlerne.

Det drejer sig om lønnen for selv at stå for aflivningen af minkene.

Da det blev en mulighed i oktober, at minkavlerne selv stod for aflivningen, blev der indgået standardkontrakter, og denne løn håber Fødevareministeriet at udbetale som et acontobeløb i denne uge.

Ministeriet understreger dog overfor Landbrugsavisen.dk, at der er tale om et mindre beløb.

mange kreditorer

Fødevareministeren har erkendt, at det har taget længere tid end forventet at få penge ud til minkavlerne.

Dette skyldes især, at der har været mange kreditorer, som Fødevarestyrelsen skulle have styr på.

Hvis minkavler Jens Hansen i et tænkt eksempel har ret til 1.000 kr., så ligger der en række henvendelser fra folk, der mener, at Jens Hansen skylder dem penge.

De penge skal modregnes det beløb, Jens Hansen skal have udbetalt, og det har været et stort arbejde, lyder det fra Fødevareministeriet.

Men ikke desto mindre er man ved at være færdig, og ministeriet håber, at pengene kan rulle ud i denne uge.

tempobonus og erstatning skal godkendes samtidig

Som nævnt er der tale om et mindre beløb til minkavlerne, som både har tempobonus samt kompensation for mistede minkskind til gode.

Derudover kommer den store erstatning, som er det, politikerne forhandler om i disse dage.

Dette skal dog forbi EU som et samlet pakke, hvor EU skal godkende den samlede erstatningssum, lyder det fra Fødevareministeriet.

Når partierne er enige, og pakken er sendt til godkendelse, kan det komme på tale at udbetale endnu et acontobeløb, men det er altså ikke lige på trapperne, er meldingen.

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle