Mink: Savnet prisstigning udebliver

Kun små og næsten ubetydelige prisstigninger på minkauktionen.

Siden lørdag har den ti dage lange juni-auktionen over pelsskind været i gang hos Kopenhagen Fur i Glostrup. Indtil videre har salgspriserne ikke løftet mundvigene opad hos de godt 1.000 minkavlere, der stadig har mink på deres farme.

Bortset fra i enkelte små typer skind, er de mærkbare prisstigninger udeblevet. 

”I min optik er skindene solgt til faste priser på auktionens første tre dage. Altså til de samme lave priser som tidligere i år”, siger Tage Pedersen, formand for Danske Pelsdyravlere. 

”Går vi ned og kikker helt nøje på tallene for de enkelte typer skind, der er solgt, så ser vi små prisstigninger på en, to og tre procent, og for de to typer pearl cross og palomino cross er prisstigningerne på mellem 8 og 21 procent med en salgsprocent på 100. Men lige netop de to typer betyder ikke meget i det store billede. Dem produceres der ikke så mange af, og en prisstigning dér betyder ikke meget i det store billede af situationen”.

Alle producerer med underskud

Prisstigningerne er indtil videre så små, at de ikke ændrer ikke på den situation, hvor alle minkavlere producerer med underskud.

Som tidligere sætter Tage Pedersen sin lid til, at den nedgang, der er sket i antallet af minktæver i år og sidste år, for alvor slår igennem på antallet af skind, der skal pelses i november.

”Den reduktion i antallet af tæver, vi har set på de danske farme på 26 procent og endnu større i udlandet, og som betyder et fald i antallet af skind, der produceres, kommer først for alvor til at påvirke priserne på auktionerne næste år”, siger Tage Pedersen.

Auktionen fortsætter i dag og de følgende seks dage, og Tage Pedersen ser med spænding frem til, at de brune hanskind kommer under hammeren i eftermiddag. 

”Det er den type, der er flest af til salg, og dermed den type der betyder mest for minkavlerne”, siger Tage Pedersen.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle