Minkavler erkender fejl i corona-prøver fra mink

Minkavler har fået sendt corona-prøver fra sine mink ind på en sådan måde, at man kunne undgå at farmen blev erklæret smittet. Avleren afviser dog, at det var bevidst.

I et forsøg på at undgå at hans minkfarm blev erklæret smittet med corona, har minkavler Niels Christian Poulsen tilbage i juli brugt en såkaldt "kreativ måde" til at indsende coronaprøver.

I stedet for at tage prøver fra nyligt afdøde mink, brugte han prøver fra dyr, der længe har ligget opbevaret i en fryser, og som man vidste ikke var smittede. Det fremgår af et interview med minkavleren, som dr.dk er i besiddelse af.

"Det er da rigtigt, at vi har da sendt et hold prøver ind, hvor det var den kreative måde, hvor vi siger, de er jo i zone, de skal aflives, det giver simpelthen ikke mening at få dem erklæret smittet. De var jo dødsdømt på det tidspunkt", sagde Niels Christian Poulsen i interviewet.

Avleren kaldte det dengang "taktisk smart" ikke at blive erklæret smittet, da man i efteråret - i modsætning til i dag - kunne forvente en større erstatning som smittefri. 

Adspurgt i dag erkender avleren, at der ikke har været godt nok styr på prøvetagningen, men at man ikke bevidst forsøgte at snyde.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle