Minkavler følte han måtte tigge i banken inden erstatning landede

Minkavler Søren Kristiansen fra Nordjylland håber, at den fulde erstatning til minkbranchen snart falder.

Hos den tidligere minkavler Søren Kristiansen fra Blæse i Nordjylland er håbet, at der snart lander en endelig afklaring for landets minkavlere. Det fortæller han til Aars.dk.

Søren Kristiansen havde indtil november 13.000 dyr i sine minkhaller, og for godt en måned siden modtog han første del af de penge, som de danske minkavlere skal have i kompensation og erstatning for at slå deres dyr ned. Dermed nåede der at gå over tre måneder, før der var penge til at betale regningerne.

"Vi har jo haft en del måneder, hvor vi ikke havde en krone, selvom de jo havde lovet at tempo-bonussen skulle komme hurtigt. Så vi har været rundt med hatten i banken, fordi der var regninger, der skulle betales. De har da været forståelige, men det er da ikke rart at skulle gå rundt og faktisk tigge og be", siger Søren Kristiansen.

Indtil nu har han modtaget i alt 520.000 kr. i tempo-bonus, og i sidste uge gik så også et a-contobeløb på 1,3 mio. kr. ind for de mange dyr, som måtte destrueres, fordi dyrene på farmen blev konstateret smittet. Fortsat mangler stadig den egentlig erstatning for de nu ubrugelige produktionsfaciliteter og det fremtidige driftstab.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle