Minkavler har aflivet sin sidste mink: "Forlænget frist gør ingen forskel for os"

Minkavler Allan Seest holdt sig til den oprindelige frist for aflivning med tempo-bonus, som var 16. november - for uden foder er en fristforlængelse fuldstændig ligegyldig.

Allan Seest Jensen, Bjørnemosegaard Mink på Sydals, kan fra i dag sætte et 'forhenværende minkavler' på visitkortet:

Inden midnat natten til i dag havde han efter hårde og hektiske dage aflivet den sidste af sine 12.000 mink.
Nu er der kun de tomme bure tilbage.

"Vi blev færdige i går - det var en hård dag. Jeg har lige gået en tur på farmen. Det er bare ikke sjovt, det må man sige", konstaterer den sønderjyske minkavler.

Ny Frist uden betydning

Regeringen forlængede mandag fristen for at aflive med tempobonus med tre dage, til torsdag 19. november.

En politisk aftale mellem regeringen og støtepartierne Enhedslisten, SF og Radikale senere mandag betød, at der er flertal for aflivningen af de danske mink, og samtidig blev tempo-bonussen sat op fra 20 til 30 kroner pr. mink.

Men det er igen beslutninger, der efter Allan Seests opfattelse vidner om, at beslutningstagerne ikke kender branchen.

"For mig gjorde det ingen forskel, at fristen blev forlænget. Vi havde jo lagt alt tilrette i forhold til, at fristen udløb den 16. november og på, at vi skulle være færdige mandag. Så det blev vi".

"Bare en lille ting som foder: Vi får kun foder hveranden dag og havde ikke noget foder stående til ekstra dage. Vi kunne ikke bare sige: Nå ja, så venter vi bare lidt.... Der er bare så mange ting, hvor det virker til, at beslutningerne bliver taget af nogle mennesker, der slet ikke kender til gangen i branchen", siger Allan Seest.

Venter på afklaring

Allan Seest kan sagtens bruge de 10 kroner ekstra fra tempo-bonussen, selvom han ikke aner, hvornår den kommer til at stå på hans kassekredit. Men i den store sammenhæng betyder de 10 kroner ekstra meget lidt, siger han.

Han er især optaget af, at der endnu ikke er nogen politisk aftale om den grundlæggende erstatning til minkavlerne.

"Det, vi går og er så usikre på, er erstatningen. Om de løber fra den ekspropriation, som vi håber på, og erstatningen for driftsindtjeningen i de kommende år. Hvis de gør det, betyder den 10'er jo ikke en pind".

"Regeringen og de røde partier kan indgå nøjagtigt den aftale, de har lyst til, og så se stort på, hvad blå blok siger. Vi bliver da mere og mere usikre på, om de bare løber om hjørner med os", siger Allan Seest Jensen.

Opdateret  17.11. kl. 13:48

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle