Minkavler ikke overrasket over sigtede teenagere: Hærværksmænd var amatører

Minkavler – der har haft to indbrud – er lettet over, at to teenagere nu er sigtet i indbrudssagen.

Det var med stor lettelse, at Jens Møller Madsen modtog nyheden om, at to teenagere er sigtet for at begå indbrud og hærværk på hans og andres gårde. De blev i går fremsat i grundlovsforhør, hvor den ene blev varetægtsfængslet.

”Det er jeg da yderst lettet over, for nu har jeg jo haft udslip to gange. Jeg tog det selv rimeligt, men min kæreste blev meget bange. Hun turde ikke være alene,” siger Jens Møller Madsen.

”De skulle vide, hvad de skaber af utryghed. Men de tænker jo nok ikke så langt.”

Vurdering: Amatører stod bag

Flere har været ramt af hærværk. I sommer blev Jens Møller Madsen, en anden minkavler og en kyllinge- og svinebonde udsat for indbrud. Gerningsmændene satte sågar ild til en bygning ved en af gårdene.

Jens Møller Madsen har selv sagt til folk, at han troede det var unge mennesker på mellem 17 og 25 år. Så de to sigtedes alder på 15 og 16 år kommer ikke bag på ham.

”Det var amatøragtigt, den måde de havde lukket dem ud på,” fastslår Jens Møller Madsen.

For ham var det tydeligt, at gerningsmændene manglede basal viden om, hvordan en minkfarm fungerer. Det er altså ikke en organisation, der stod bag, mener han.

”Det er bare nogle unge hvalpe, der ville have opmærksomhed,” vurderer Jens Møller Madsen, der understreger, at de to teenageres skyldsspørgsmål endnu ikke er fastslået.

Dyrene slap mindre billigt end Jens Møller Madsen

Angrebet i sommeren 2014 havde hårde konsekvenser for hans bedrift. Men det seneste, der skete ved årsskiftet, var mindre alvorligt.

”Jeg slap billigt den her gang,” siger han.

Dog ikke dyrene. De to unge er slet ikke klar over, at dyrene lider, når de sættes fri, vurderer han.

”Seks døde på grund af bid, og jeg har andre dyr i behandling på grund af bidesår, fordi de havde været i slåskamp i de seks timer, de var lukket ud. Når de er kønsmodne, så slås de jo,” siger Jens Møller Madsen.

I sommer var det helt slemt, siger han.

”Jeg har aldrig hørt mine mink skrige, som da vi skulle flytte dem på plads, hanner- og tævehvalpe. Det er da synd for minkene,” siger han.

Opgraderet sikkerhed

Han opgraderede sine sikkerhedssystemer i 2014 efter det sidste indbrud. Selve indstillingerne har han dog nu ændret, efter det nye angreb.

”Nu virker det optimalt, så jeg føler mig ret sikker. Men jeg håber jo ikke, det sker, for det er jo stadigvæk en belastning,” siger Jens Møller Madsen.

Søge erstatning?

Han har endnu ikke afgjort, om han vil søge om erstatning fra de to teenagere, såfremt de kendes skyldige. Hærværkene har ramt to minkavlere samt en kyllinge- og svineproducenter. De totale omkostninger har derfor været omfattende.

Jens Møller Madsen han har selv kun mistet to gange 6500 kroner i selvrisiko til forsikringen.

”Topdanmark har behandlet mig meget rimeligt,” siger Jens Møller Madsen.

Også den lokale pelsdyravlerforening har været til stor hjælp. De har mødt talstærkt op og hjulpet med at indfange mink.

”Det er en uvurderlig hjælp, så det skal de have ros for,” fastslår minkavleren.

Han ved ikke, om forsikringsselskaberne vil søge om erstatning.

Emneord

pelsdyravl

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle