Minkavlere på udkig efter ny jord

Efter tvangslukningen leder en række minkavlere efter nyt erhverv. Flere har kig på jord eller ligefrem animalsk produktion.

De tidligere minkavlere har meldt sig som købergruppe til landbrug. Og selv om mink-erstatningerne langt fra er udbetalt endnu, har flere af de tidligere pelsproducenter også "muldvarpen fremme" og køber.

Det mærker landbrugsmæglere, der de seneste måneder har lavet flere fremvisninger og også gennemført handler med tidligere minkavlere som købere.

"Vi har en del minkavlere, der har været ude at se sig om efter noget andet og vi har også indgået flere handler", fortæller Dan Gørtz fra Nybolig Landbrug.

"Nogle har en alder på 30-40 år og skal finde sig et nyt erhverv og der er nogle, der både kigger efter jord og også animalsk produktion. Blandt de danske minkavlere var der nogle, der både kunne stikke og bekende, så der er bestemt en vis købekraft blandt dem. Det er langt fra alle de 17 mia. kroner, der skal gå til indfrielse af gæld", påpeger han og bakkes op af kollega Erling Bøndergaard fra Landbrugsmæglerne.

"Det er en købergruppe, der vil kunne ses på købermarkedet. De skal jo finde et andet erhverv nu og det kunne godt være planteavl", siger han.

"Nogle har allerede købt. Om de havde gjort det alligevel, hvis ikke de var blevet lukket ned, er ikke til at sige, men vi forventer, at de vil spille en rolle som købere den kommende tid"..

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle