Minkavlere taber 80 kr. pr. skind - på vej mod laveste produktion i 20 år

Salgspriserne på februar-auktionen afventes med stor spænding.

Efter et fald på 25 procent i produktionen af minkskind i 2019, falder produktionen med yderligere 5-7 procent i år, vurderer Tage Pedersen, der er formand for Kopenhagen Fur, ifølge finans.dk.

Sker der, lander dette års produktion på omkring 12 mio. skind, som er det laveste niveau siden år 2000, hvor produktionen var på 11 mio. skind.

Forudsigelsen er behæftet med en del usikkerhed. Om produktionen falder til 12 mio. skind afgøres nemlig i høj grad af den pris, der opnås på den otte dage lange februar-auktion hos Kopenhagen Fur, der starter mandag 10. februar.

Auktionen holdes på et tidspunkt, hvor minkavlerne stadig kan nå at beslutte, om de vil fortsætte produktionen uændret i endnu et år, eller om de vil skære ned eller måske endda helt stoppe produktionen. 

I 2018 var underskuddet ved at producere ét minkskind 72 kr. i gennemsnit. I 2019 steg underskuddet til godt 80 kr. Det betyder, at en gennemsnitlig farm med 3.300 tæver kom ud af 2019 med et underskud på halvanden mio. kr.

For at skabe ligevægt mellem indtægter og udgifter skal prisen på et minkskind derfor stige med godt 80 kr. Det er der ingen, der forventer, vil ske i 2020. 

Men mindre kan også gøre det. Et positivt signal i form af en pæn prisstigning i størrelsesordenen 25-50 kr. vil lune gevaldigt. 

Hvis Kopenhagen Fur i samme ombæring kan melde om høje salgsprocenter i nærheden af udsolgt, vil det skabe en tiltrængt optimisme i branchen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle