Minkfarme i Vestjylland tegner overenskomst

Der er indgået aftale om overenskomst for alle ansatte på 12 minkfarme i Vestjylland. Det skriver Fagbladet 3F.

3F og det kinesisk ejede minkavlsselskab UKF Denmark har indgået aftale om overenskomst hos selskabets 12 minkfarme i vestjylland. Selskabet er en af de største virksomheder i den danske mink- og pelsbranche. Det skriver Fagbladet 3F.

Aftalen betyder, at UKF Denmark med selskabets 12 minkfarme senest 1. april 2017 melder sig ind i arbejdsgiverforeningen Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere, GLS-A. Dermed forpligtiger virksomheden sig til at følge overenskomsten mellem 3F og GLS-A.

En af parterne bag aftalen er 3F Holstebro.

"Jeg er utrolig glad for, at vi har fået den her aftale i hus. Der er tale om et stort firma med omkring 35 helsårsansatte. Vi vil nu arbejde for, at folk får den nødvendige uddannelse til at arbejde i branchen, siger Flemming Sørensen," formand for 3F Holstebro.

Landmænd får flere muligheder for at bekæmpe rotter 16. november · 16:09

Den Grønne Gruppe i 3F’s kampagnekontor har også været med til at lave aftalen om overenskomst. Forhandlingerne med UKF Denmark begyndte i maj 2016, oplyser lederen af kampagnekontoret, Jess Hansen.

"Der har fra begyndelsen været tale om gode og konstruktive forhandlinger med arbejdsgiveren, og de endte med et godt resultat," siger han.

Arbejdet med at skaffe overenskomst til medarbejderne hos UKF Denmark udspringer af, at Den Grønne Gruppes kampagnekontor fra begyndelsen af 2014 og et par år frem primært havde fokus på at få virksomheder i den danske mink- og pelsbranche til at tegne overenskomst. I perioden december 2012 til marts 2015 tegnede 12 danske minkavlere og pelserier overenskomst med 3F.


 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu