Minkformand: Der er ikke længere mulighed for at redde erhvervet

Efter lørdagens pressemøde mener Danske Minkavlere, at det er blevet tydeligt: Regeringen er urokkelig og vil ikke ændre sin beslutning om at aflive alle danske mink.

Siden regeringens beslutning onsdag om at aflive alle danske mink og de facto nedlukke hele erhvervet er der fra flere sider sået tvivl om det faglige grundlag for beslutningen.

Blandt andet flere eksperter i såvel ind- som udland udtrykker undren over de drastiske midler i Danmark. Også hos Danske Minkavlere er der stor tvivl om den danske håndtering.

Danske Minkavlere krævede lørdag morgen, at statsministeren og regeringen lynhurtigt måtte på banen offentligt med enten en udbygget sundhedsfaglig begrundelse for den aktuelle nedlukning af erhvervet, eller et øjeblikkeligt stop for det aktuelle vanvid.

Lørdag eftermiddag gik reageringen som bekendt ud og afholdt endnu et pressemøde. Der kom dog ikke meget nyt, pointerer formand for Danske Minkavlere, Tage Pedersen.

"Lad mig først kvittere og sige tak for, at statsministeren hører vores nødråb og forholdsvis hurtigt indkalder til pressemøde igen. Og tak for rosen til erhvervet fra begge ministre på pressemødet. Men jeg må så tilføje, at jeg hører ikke meget nyt her i dag. Det har jeg svært ved at anerkende", siger Tage Pedersen.

"Men jeg hører også en regering holde entydigt fast i sin beslutning. Man er bange for en mulig ny mutation - en cluster 6 type - som kan være farlig. Og den beslutning kan ikke rokkes. Det må vi tage til efterretning. Hele forløbet har været uskønt, men det er nu et emne for dem, der skal skrive i historiebøgerne om det her. Jeg ser ikke længere mulighed for at redde erhvervet efter dagen i dag, det er desværre den sørgelige kendsgerning", siger Tage Pedersen.

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle