Minkformand om ny aftale: Vi skal lige se det igennem, men det ser nogenlunde fair ud

Minkformand Tage Pedersen mener, at rammerne for erstatningen til minkbranchen umiddelbart ser fair ud, men afventer når ekspropriationen af landets minkfarme for alvor går i gang.

Mandag aften faldt aftalen for en erstatning til minkavlerne endelig på plads, og nu kan arbejdet for alvor gå igang med at erstatte det aflivede erhverv.

Formand i Danske Minkavlere Tage Pedersen og resten af resten skal dermed til at grave sig ned i den aftaletekst, Folketingets partier har vedtaget.

"Vi har set nogle runde tal og nogle rammer, og nu skal vi have det hele set igennem. Jeg håber, at det er nogenlunde indenfor skiven", siger minkformanden.

lyder fair

I aftalen er det vedtaget, at man erstatter minkavlernes tabte fremtidige drift. Her er man ved at tage de seneste 10 år - og fjernet det bedste og værste år - kommet frem til en gennemsnitlig skindpris på 333 kr.

"Det lyder nogenlunde fair. Det er det, skindene reelt har kostet de sidste 10 år. Nu skal vi som sagt lige have gennemgået det hele", siger Tage Pedersen.

Som følge af aftalen skal der nedsættes taksationskommissioner, der skal vurdere alle minkfarme individuelt.

"Nu er der blevet sat nogle rammer, og så må vi se, hvordan det går, når de går i gang for alvor", siger minkformanden.

utilfreds med borgerlige partier

En ting, Tage Pedersen ikke er tilfreds med, er de borgerlige partier. Kun Venstre har trukket læsset, mener han.

"Det har været en lang proces, og der har ikke været meget hjælp at hente hos de borgerlige. Der har kun været Venstre til at trække i vores retning, og vi kan jo ikke rigtig regne med Enhedslisten til at hjælpe os", siger han og fortsætter:

"Konservative ville ikke være med i aftalen, for de ville have en dvaleordning, fordi ordningen er for dyr for staten. Det er kun Venstre, der har kæmpet vores sag".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle