Minkformand: Vi skal se på en ændring af strukturen med 10 fodercentraler

"Vi skal fordomsfrit kikke på foderområdet og den struktur, som er bygget op med 10 fodercentraler”, siger minkavlernes formand.

Selvom det de seneste år er lykkedes at sænke prisen på minkfoder, opfordrer minkavlernes formand til, at fodercentralerne ser på den struktur der er med 10 fodercentraler fordelt ud over landet.

"Minkavlerens største enkeltomkostning er foderet, og selvom det er lykkedes, at få en lavere foderpris de senere år, så er det stadig en væsentlig omkostning. Derfor skal vi med fordomsfri øjne kigge på foderområdet og den struktur, som er bygget op med nu 10 fodercentraler", sagde Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Fur, på Dansk Pelsdyravlerforenings generalforsamling i dag. Og han fortsatte:

"Vi skal senere på generalforsamlingen - når vi kan samles fysisk igen - tage stilling til et forslag om, at Dansk Pelsdyravlerforenings generalforsamling skal opfordre til analyse og forberedelse af strukturændringer i foderproduktionen, og jeg vil ikke her gå længere ind i diskussionen”. 

Tage Pedersen siger dog også, at det ikke er Dansk Pelsdyravlerforenings rolle at være Kirsten giftekniv mellem fodercentralerne. 

”Vi kan opfordre til fokus, men initiativer til at ændre strukturen må komme fra ejerne i de enkelte centraler og ikke fra Dansk Pelsdyravlerforening”, sagde Tage Pedersen.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle