Minkindustri bruger mio. kr. på at holde sig i live - erstatning ligger år ude i fremtiden

Det koster op mod 200 mio. kr. at holde en følgeindustrien til minkbranchen kørende, indtil staten får udbetalt en erstatning.

Det er ikke længe siden, LandbrugsAvisen kunne rapportere om den første konkurs i følgeindustrien til minkerhvervet, og nu råber resten af erhvervet også op.

Det sker i Børsen, som fortæller, at følgeindustrien skal holde sig selv kørende, selvom der ikke kommer nogen nye ordre, indtil erstatningen er udbetalt - og det koster.

"Vi skal holde vores virksomheder i gang, så de kan blive værdiansat mest fair. Det koster i f.eks. husleje, patenter, it og løn til et stærkt reduceret personale i følgeindustrien 150-200 mio. kr. pr. år. Det beløb skal lægges oven i erstatningen", siger Jens Jørgen Madsen, direktør i udstyrsleverandøren Hedensted Gruppen og medlem af formandskabet i brancheforeningen Det Danske Minkerhverv.

konkurs

Da man lavede aftalen om erstatning til minkavlere og følgeerhverv, blev det besluttet, at taksationskommissioner skal vurdere alle virksomheder individuelt.

Til Børsen siger formand i Danske Minkavlere Tage Pedersen, at han ikke forventer, at man kommer igang inden nytår - og derfra går der 3,5 år.

Tidligere har LandbrugsAvisen fortalt om Vallø A/S, der bl.a. laver træmel til pelsning, og som begærede sig konkurs i maj.

I weekenden fortalte flere minkavlere desuden om, hvordan de sidder fastlåst, indtil de har klarhed over, hvornår erstatningen kommer, og hvor stor den bliver.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle