Minkproduktionens antibiotikaforbrug stiger: Dyrevenner kræver gult kort-ordning

Brugen af antibiotika er mere end fordoblet på danske minkfarme gennem de sidste 10 år. Dyrenes Beskyttelse efterspørger en gult kort-ordning, som man kender det fra svineproduktion.

Antibiotikaforbruget på de danske minkfarme er mere end fordoblet siden 2007, viser en ny analyse, som er offentliggjort i Dansk Veterinær Tidsskrift.

Det skriver Altinget.

Hos Dyrenes beskyttelse mener chefkonsulent Birgitte Damm, ph.d. og dyrlæge, at myndighederne bør gribe ind over for de nye tal. Det skal ske ved hjælp af den såkaldte gult kort-ordning, som kendes fra svineproduktion.

”Det vil få minkbranchen til at indse, at man mener det alvorligt. Det er en meget uheldig udvikling, at de store, intensive husdyrproduktioner medfører en sundhedsrisiko for det øvrige samfund ved at være arnesteder for resistente bakterier,” siger Birgitte Damm til Altinget.

Ifølge Dansk Dyrlægeforening er det ikke givet, at brugen af antibiotika er på et kritisk niveau.

”Der kan være mange gode grunde til at give mink antibiotika, og det kan jo også være, at vi underbehandlede minkene i 2007", siger Carsten Jensen, formand for Den Danske Dyrlægeforening.

Kopenhagen Fur har det ikke godt med de nye tal og har egenhændigt indledt en dialog med Fødevarestyrelsen og Den Danske Dyrlægeforening, så udviklingen kan vendes.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle