Mistanke om ulveangreb holdt stik i 9 ud af 11 tilfælde

Ulve stod bag ni ud af 11 undersøgte angreb på husdyr i første kvartal af 2020. Der har befundet sig mellem 10-12 ulve i Danmark i perioden.

Den seneste statusopgørelse fra den nationale ulveovervågning, ulveatlas.dk viser et nærmest uændret antal ulve i Danmark i første kvartal af 2020.

I perioden 1. januar-31. marts 2020 har der befundet sig mellem fire og seks voksne ulve samt seks årsunger i Danmark.

Det skriver ulveatlas.dk i en pressemeddelelse.

I statusrapporten fremgår det, at Miljøstyrelsen har fået undersøgt 22 prøver fra angreb på husdyr i første kvartal.

17 prøver fra i alt ni angreb viste sig at indeholde spor fra ulv, mens én prøve fra et andet angreb viste hund. I de sidste fire prøver var kvaliteten af DNA-sporerne så dårlige, at det ikke var muligt at artsbestemme hvilket dyr, der havde nedlagt husdyrene.

Altså var det med sikkerhed en ulv i 17 ud af 22 foretagede prøver. Opgørelsen stammer fra de angreb, hvor der er taget dna-prøver.

En ulv skadet

En af ulvene har skadet benet, sandsynligvis i forbindelse med jagt, men forventes at komme sig naturligt.

Ungerne blev født i forsommeren 2019, og ud fra optagelser på vildtkameraer og dna-undersøgelser af ekskrementer vurderer forskere fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi og Naturhistorisk Museum i Aarhus, at antallet af ulve i Danmark i perioden har været stabilt.

Der er fortsat et par med seks unger i Ulfborg-reviret, én enlig han i Nordjylland og én til tre enlige hanner i Midt- og Vestjylland. Alle ulvene er identificeret via dna-prøver fra deres ekskrementer og spyt fundet på byttedyr, og forskerne kan ud fra deres genetiske profiler fastslå deres stamtræ og færden ved hjælp af oplysninger fra det centraleuropæiske ulveregister.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle