Mogens Dall: Jeg er ikke »sur«

LandboSyds formand Mogens Dall: Ingen surhed bag boykot af valg - blot erkendelse af, at valghandling var tidsspilde.

LandboSyds boykot af de regionale valg på delegeretmødet skete ikke i »surhed« men ud fra en realistisk erkendelse af, at det var tidsspilde at deltage i valghandlingen.

Det understreger LandboSyds formand Mogens Dall.

Han mødte i sidste uges LandbrugsAvisen kritik for boykotten fra en række andre lokalformænd.

»Kedeligt signal«

Blandt andet mente Christian Lund, formand for Sønderjysk Landboforening, som blev genvalgt til primærbestyrelsen på et frit mandat, at »det er et kedeligt signal fra LandboSyd, at man bliver pigesur«.

Men den bemærkning er langt fra dækkende for situationen, siger Mogens Dall.

Hele bestyrelsen bag boykot

»Det dér med pigesur: Når man peger på andre, er der altså fire fingre, der peger tilbage. Vi er hverken sure eller gale, men det dér med, at vi burde være dukket op for at gøre vores demokratiske ret gældende, det er helt ligegyldigt, eftersom vi ikke kunne ændre noget,« siger Mogens Dall.

Han mener, at regionens større landboforeninger på forhånd havde aftalt både hvem, der skulle have Region Syds geografiske mandat og hvem, regionens delegerede skulle forsøge at sende i primærbestyrelsen på frit mandat.

System klemmer de mindre

»Det nuværende valgsystem klemmer de mindre foreninger, så de ikke har noget at skulle have sagt,« siger Mogens Dall.

Han understreger også, at boykotten ikke var en soloforestilling: det var hele LandboSyds bestyrelse, der bakkede op om den.

Øger utilfredshed

Mogens Dall mener samtidig, at den seneret tids mange udmeldelser, bl..a en række større medlemmer af LandboSyd, bestyrker hans synspunkt om, at valgsystemet bør ændres til fordel for urafstemninger og direkte valg.

»Det nuværende system er ikke fremmende for at holde på meget politisk engagerede medlemmer. For dem er der alt for lang vej til indflydelse, Så vil man undgå udmeldinger, er urafstemning vejen frem,« siger Mogens Dall.

»Med det nuværende system kan de mindre foreninger gøre lige, hvad de vil. Det er de større, der bestemmer!«

Mogens Dalls ønske har dog ikke aktuel vind i sejlene, eftersom flertallet i Landbrug & Fødevarers såkaldte Governanceudvalg, hvor Mogens Dall selv var repræsenteret og som afrapporterede på delegeretmødet, ikke ønskede at anbefale urafstemninger.

Emneord

l&f

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle